2010. február 22., hétfő

Horgolt labdák

Blogos barangolásaim közben találtam a horgolt labda leírását. Mivel nem tudok horgolni, alaposan megküzdöttem velük, a végére azonban kialakult egy rendszerem, ennek segítségével már tömeggyártásra is vállalkoztam. A Pótgyerekeim mindegyike egy ilyen tiritarka labdát kapott farsangkor ajándékba.

A labda a következöképpen készül:
4 szemböl kört hurkolok és körben addig szaporítom, amíg 12 szem lesz belöle. Innen minden sorban 6 szemmel szaporítok. Amikor a labda elérte a megfelelö nagyságot (az enyémek 42 szemesek) onnan minden sorban 6 szemet fogyasztottam. Amikor már csak egy hüvelykujjnyi luk marad, megtömtem a labdákat, van, amelyikbe üveggolyót is tettem - nehezéknek, majd behorgoltam a lyukat.
Ha valaki a saját bejegyzésére ismer, kérem jelentkezzen, szeretném linkelni, nehogy idegen tollakkal ékeskedjek!

2010. február 15., hétfő

Hóemberek - még mindig!


Nos, a tél keményen tartja magát, hogy ebböl hogy lesz tavasz, senki nem tudja! A kölköcskékkel hóembereket készítettünk, hátha ez használ?
A testük vattakorongokból van, a kalapjuk és az orruk kartonpapírból. A kicsik a háttér dekorálását végezték és büszkén vágtak a kisollóval! Jó szórakozást!

2010. február 5., péntek

Be my Valentine!


Kreativ szivecskével szeretnék boldog Valentin napot kívánni minden errejárónak!

2010. február 3., szerda

Hóemberek


Odakinn ki centikben, ki méterben méri a havat, esik napok óta. Aki még bír látni egy kicsit a hóból, annak küldöm ezt a három vidám fickót.
A testük két hungarocell gömb, a sapijuk-sáljuk saját kötés, az orruk egy kis só-liszt gyurma, amit elörelátóan egy gombostü fejére dolgoztam rá, csak szárítani, festeni és a helyéretüzni kellett. Ugye, hogy egyszerübbnek tünik, mint odakinn a locspocsban, hidegben, fagyban?